HALTER LoadAssistant®

CNC robot voor beladen van series van 10 - 1000 stuks

 • Voor elke CNC machine, nieuw of bestaand

 • Veel meer produceren zonder extra medewerkers

 • Compact, ergonomisch en veilig

 • Verbetert onmiddellijk de winst, ook bij kleine series

Informatie aanvragen
Kenmerken
Modellen
Veiligheidszone
Roterend beladingssysteem voor werkstukken tot 230 mm
Voorzien van universele rasterplaten, die samen de complete range aan werkstukafmetingen beslaan van 10 tot 230 mm. Iedere rasterplaat kan worden gebruikt voor een bepaalde range aan werkstukken (bijvoorbeeld van 23 tot 55 mm) en de rasterplaten zijn in hoogte verstelbaar.
HALTER SmartControl: geen robot ervaring vereist
De robotarm wordt aangestuurd door HALTER SmartControl, die geniaal is door zijn eenvoud. In slechts enkele stappen op het 15” touchscreen is uw beladingsprogramma door de operator gemaakt, in een minimum van tijd. Eenvoudiger kan niet en u heeft geen enkele robot kennis nodig.
Omsteltijd in minder dan 5 minuten - zeer geschikt voor kleinere series
De combinatie van de HALTER SmartControl, het roterende beladingssysteem en het snel verstelbare grijpersysteem is de sleutel tot een indrukwekkende korte omsteltijd van slechts 5 minuten. De robotarm en CNC machine kunnen gewoon doorwerken terwijl u een nieuwe serie klaarzet.
Volledige toegankelijkheid van de machine, geen compromis aan veiligheid
De HALTER LoadAssistant combineert optimale toegankelijkheid tot uw machine met volledige veiligheid voor uw operator, ook bij het instellen van de CNC machine en het controleren en meten van de producten. Optimaal te gebruiken in de praktijk en toch veilig.
Compact alles-in-een-design: geen losse units, hekken of snoeren
Het design is compact en strak, ontworpen om te functioneren in een industriële omgeving. U hebt geen last van losse units, snoeren op de grond of hekken.
Minimale vloeroppervlakte
Er is slechts een minimale vloeroppervlakte, inclusief veiligheidszone, vereist, omdat de roterende beladingstafel aan de achterkant kan worden gevuld.
Eenvoudig te verplaatsen van de ene naar de andere CNC machine
Flexibiliteit staat centraal doordat u de gehele CNC robot in enkele minuten naar een andere CNC draaibank of CNC freesmachine kunt verplaatsen. U ontkoppelt de kabel, tilt de HALTER LoadAssistant® op met een palletwagen en u verplaatst het naar een andere machine. Met slechts één CNC robot kunt u zowel uw CNC draaibank als uw CNC bewerkingscentrum automatiseren. De investering in maar één beladingsrobot stelt u in staat om uw productieopbrengst en flexibiliteit te optimaliseren voor zowel uw draai- en freeswerk.
Robotinterface van de machinefabrikant is niet vereist
De HALTER LoadAssistant® wordt aan uw machine gekoppeld met de speciale HALTER-interface. Dit slimme systeem is voorzien van een PLC en een automatische deuropener. Hierdoor bent u niet genoodzaakt te investeren in een vaak dure robot-interface die moet worden geleverd door de machine fabrikant. HALTER CNC Automation of een van haar gecertificeerde service partners zorgt voor het gehele traject van installatie, integratie met uw machine en het functioneren van het systeem.
Maximumbelasting robotarm: 10 kg, 20 kg of 35 kg
Afhankelijk van de producten die u maakt; producten met een maximumgewicht van 10, 20 of van 35 kg.
 • |
 • S-180
 • |
 • S-230

HALTER UNIVERSAL

Voor het automatisch beladen van draai- en freesbanken
De HALTER Universal is dé universele CNC-beladingsrobot voor draai- en freesmachines. Het breed inzetbare karakter maakt de HALTER Universal dé HALTER LoadAssistant voor verspanende bedrijven die één plug-and-play-oplossing zoeken voor het automatisch beladen van draai- en freesbanken. De HALTER Universal kan ieder merk CNC-machine automatiseren.

 • Geschikt voor draaien en frezen
 • Geschikt voor series van 10 tot 1000 stuks
 • Afmetingen werkstuk (LxB): 10-230mm x 10-230mm
 • Werkstukdiameter: 10-230mm.
Het automatiseren van kleine tot middelgrote series
De HALTER Universal is geschikt voor het automatiseren van kleine tot middelgrote series (10 tot 1000 stuks). Het instellen van een nieuwe serie kost slechts enkele minuten. Het breed inzetbare karakter van de HALTER Universal in combinatie met de korte omsteltijden maakt dat de HALTER LoadAssistant de meest flexibele automatiseringsoplossing is.

SmartControl: programmeren in 12 stappen
Het bedienen van de HALTER Universal is eenvoudig: kennis van het programmeren van robots is niet nodig. De HALTER SmartControl is een grafische en intuïtieve besturing met een breed scala aan mogelijkheden: de standaard-cycli kunnen eenvoudig worden uitgebreid met willekeurige cycli, zoals het meten van het product en het afstapelen op een pallet. Zo behoudt u flexibiliteit en snelheid.

Download brochure

HALTER S-180

Voor het automatisch beladen van freesbanken
De HALTER S-180 is dé CNC-beladingsrobot voor freesbanken. Het instellen van een nieuwe serie kost slechts enkele minuten met deze slimme plug-and-play-oplossing. Met de HALTER S-180 kunt u ieder merk CNC-machine automatiseren.

 • Geschikt voor het automatiseren van freesbanken
 • Geschikt voor series van 10 tot 1000 stuks
 • Afmetingen werkstuk (LxB): 40-180mm x 40-180mm
Het automatiseren van kleine tot middelgrote series
De HALTER S-180 is geschikt voor het automatiseren van kleine tot middelgrote series (10 tot 1000 stuks). Het instellen van een nieuwe serie kost slechts 5 minuten.

SmartControl: programmeren in 12 stappen
Het bedienen van de HALTER S-180 is eenvoudig: kennis van het programmeren van robots is niet nodig. De HALTER SmartControl is een grafische en intuïtieve besturing met een breed scala aan mogelijkheden: de standaard-cycli kunnen eenvoudig worden uitgebreid met willekeurige cycli, zoals het meten van het product en het afstapelen op een pallet. Zo behoudt u flexibiliteit en snelheid.

Download brochure

HALTER S-230

Voor het automatisch beladen van draaibanken
De HALTER S-230 is dé CNC-beladingsrobot voor draaibanken. Het instellen van een nieuwe serie kost slechts enkele minuten met de HALTER SmartControl. Hierdoor is kennis van het programme-ren van robots overbodig en behoudt u optimale flexibiliteit en snelheid.

 • Geschikt voor het automatiseren van draaibanken
 • Geschikt voor series van 10 tot 1000 stuks
 • Werkstukdiameter: 43-230mm
Het automatiseren van kleine tot middelgrote series
De HALTER S-230 is geschikt voor het automatiseren van kleine tot middelgrote series (10 tot 1000 stuks). Het instellen van de HALTER S-230 is eenvoudig en kost slechts enkele minuten.

SmartControl: programmeren in 12 stappen
Het bedienen van de HALTER S-230 is eenvoudig: HALTER SmartControl is een grafische en intu-itieve besturing met een breed scala aan mogelijkheden: de standaard-cycli kunnen eenvoudig worden uitgebreid met willekeurige cycli, zoals het meten van het product en het afstapelen op een pallet. Zo behoudt u flexibiliteit en snelheid.

Download brochure